سالروز تولد دکتر محمد مصدق را گرامی میداریم
او در روز ۲۹ اردیبهشت ۱۲۶۱ خورشیدی در تهران چشم به جهان گشود و اکنون در آستانه صدو سی و چهارمین سالروز تولد این مرد بزرگ تاریخ ایران قرارداریم. دکتر محمد مصدق خیلی زود خدمات دولتی و مبارزات سیاسی خود را آغاز کرد. بطوریکه حضور او را در انقلاب مشروطیتدر ایام نوجوانی مشاهده میکنیم و میبینیم که او سالها انتقال دهنده پیام آن انقلاب آزادی خواهانه به نسلهای بعد از آن انقلاب بود. در مجلس پنجم شورای ملی به عنوان نماینده مردم تهران طی یک سخنرانی شجاعانه در مقابل سلطنت رضا خان ایستاد و با صدائی که طنین آن در ژرفای تاریخ ماندگار است اعلام کرد که «بنده اگر سرم را ببرند وتکه تکهام بکنند زیر بار این حرفها نمیروم که یک کسی در مملکت باشد که هم شاه باشد هم رئیسالوزراء هم حاکم. اگراین طور باشد که ارتجاع صرف است. استبداد صرف است. پس چرا خون شهدای راه آزادی را بی خود ریختید؟» و او سالها عقوبت آن سخنرانی را تحمل کرد و تا نزدیک به از دست دادن جان خود در زندان رضاشاهی قرار گرفت.
دکتر مصدق پس از شهریور۱۳۲۰ و سقوط حکومت دیکتاتوری، در انتخابات دوره چهاردهم مجلس شورای ملی توسط مردم تهران تحت عنوان نماینده اول پایتخت به مجلس فرستاده شد؛ و در این دوره از مجلس بود که او با تبیین نظرات و عقایدش، از سوی ملت ایران در جایگاه یک رهبر ملی و محبوب شناخته شده و مقبولیت یافت. او در جریان انتخابات دوره شانزدهم مجلس و به منظور دستیابی به آزادی و استقلال کشور، سازمان جبهه ملی ایران را بنیان گذاشت و وقتی همراه چند تن از یارانش به آن مجلس راه یافت قانون ملی شدن صنعت نفت را مطرح و به تصویب رسانید؛ و سپس برای اجرای این قانون مقام نخست وزیری را قبول کرد. او قانون ملی شدن نفت را همراه بسیاری از اصلاحات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی دیگر به اجراء درآورد. اولین بخشنامه او در مقام نخست وزیری از باور عمیق او به آزادی قلم و بیان حکایت میکند. او در روز ۱۱ اردیبهشت۱۳۳۰ در اولین بخشنامه خود به شهربانی کل کشور چنین دستور داد: «در جراید ایران آنچه راجع به شخص اینجانب نگاشته میشود هرچه نوشته باشند و هرکس که نوشته باشد نباید مورد اعتراض و تعرض قرار گیرد.»
دولت ملی دکتر مصدق که نمونهای از حاکمیت ملی در ایران بود بیش تر از دو سال و چهارماه طول نکشید و با کودتای ننگین ۲۸ مرداد۱۳۳۲ سقوط کرد و او تا پایان عمرخود، در زندان کودتاچیان به سر برد؛ ولی نام و یاد دکتر محمد مصدق و خاطره حاکمیت ملی که او به ارمغان آورده بود هیچگاه از ذهن و روح ملت ایران زدوده نگشت. دکتر مصدق با پندار، رفتار و گفتار خود درطول بیش از هفتاد سال زندگی سیاسی و اجتماعی پر فراز و نشیبش، الگوئی را ارائه نمود که مجموع آن رفتارها و سلوک، «مکتب مصدق» نام گرفته است. میهن دوستی، آزادیخواهی، استقلال طلبی، عدالت جوئی، صداقت و راستگویی، پاکی و پاک دستی و تلاش برای ارتقاء سطح زندگی و رفاه مردم و پیشرفت کشور از مهمترین شاخصههای «مکتب مصدق» است.
جبهه ملی ایران سالروز تولد مصدق بزرگ را گرامی میدارد و اعتراض شدید خود را در مورد ممانعت حکومت از ادای احترام مردم ایران به ساحت ارجمند مصدق اعلام مینماید؛ و به قدرتمداران جمهوری اسلامی هشدار میدهد که در شرایط حساس منطقه و کشور از سرکوب و ایجاد مضیقه برای مردم ایران و از جمله برای پیروان مکتب مصدق که شریفترین و وطنخواهترین فرزندان این ملت اند دست بردارند و به آزادیهای انسانی ملت ایران و اعلامیه جهانی حقوق بشر پای بند باشند.
تهران – جبهه ملی ایران
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۵